رئیس مرکز ارزشیابی آموزش و پرورش: امکان لو رفتن سوالات امتحان نهایی وجود ندارد-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

رئیس مرکز ارزشیابی آموزش و پرورش: امکان لو رفتن سوالات امتحان نهایی وجود ندارد

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: ارسال سؤالات به صورت الکترونیک از سال ۹۷ آغاز شده و از آن سال تاکنون به هیچ وجه لو رفتن سؤالات گزارش نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۶ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۶۰۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن زارعی در پاسخ به این سوال که آیا سوالات آزمون نهایی لو رفته است، گفت: لو رفتن سوالات در آزمون زمانی اطلاق می‌شود که سوالات یک آزمون قبل از برگزاری آن منتشر شده باشد و اگر چنین اتفاقی بیفتد، به معنای این است که امنیت آزمون زیر سوال است و تقلب گسترده می‌تواند اتفاق بیفتد که در صورت لو رفتن آزمون، باید آزمون مجدداً تکرار شود، زیرا به امنیت آن خدشه واردشده است.

وی ادامه داد: ساز و کاری که ما برای آزمون نهایی برنامه‌ریزی کرده‌ایم، در سه مرحله انجام می‌شود که شامل طراحی، اجرا و تصحیح است. در مرحله طراحی سوال، طراحان ۷۲ ساعت قبل از آزمون به قرنطینه رفته و سوالات را طراحی می‌کنند. به همین دلیل امکان لو رفتن سوالات در این مرحله وجود ندارد. پس از این مرحله در همان محل قرنطینه طراحی، سوالات رمزنگاری‌شده و برای رؤسای حوزه‌های اجرایی به‌صورت فایل ارسال می‌شود، لذا تا این مرحله هیچ‌کس دسترسی به سوالات ندارد و به دلیل وجود چنین فرایندی می‌گوئیم هیچ‌گونه احتمال لو رفتن سوالات وجود ندارد و هیچ گزارشی نداریم که در این مرحله سوالات لو رفته باشد.

زارعی گفت: در حوزه اجرا، اتاقی به‌عنوان اتاق قرنطینه تکثیر وجود دارد و دقایقی قبل از آزمون رمز سوالات آزمون نهایی برای رئیس آزمون ارسال می‌شود و رئیس آزمون این رمز را به اتاق قرنطینه و فردی که در اتاق قرنطینه حضور دارد، ارائه می‌دهد و متصدی اتاق قرنطینه با دریافت آن رمز قادر خواهد بود تا فایل آزمون را بازکرده و تکثیر نماید. متصدی پس از تکثیر سوالات، آن‌ها را در داخل پاکت‌های مهر و موم شده قرار می‌دهند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش تصریح کرد: برای چنددقیقه‌ای که رمز فایل‌ها به حوزه اجرا ارسال می‌شود، اتاق قرنطینه‌ای طراحی‌شده است که یک نفر متصدی در آن به‌صورت قرنطینه حضور دارد، لذا بر این اساس مطمئن هستیم در این زمان کوتاه نیز امکان لو رفتن سوالات وجود ندارد. پس از ارائه پاکت سوالات مهر و موم شده به رئیس حوزه اجرا، این پاکت در مقابل دانش آموزان باز می‌شود، لذا هیچ نوع مکان دسترسی به سوالات تا قبل از برگزاری آزمون وجود ندارد.

وی تأکید کرد: ارسال سوالات به‌صورت الکترونیک از سال ۹۷ آغازشده است و از آن سال تاکنون به‌هیچ‌وجه لو رفتن سوالات گزارش نشده است.

زارعی با بیان اینکه انتشار سوال به معنای لو رفتن سوالات آزمون نهایی نیست، اظهار کرد: در مرحله‌ای که پاکت آزمون باز می‌شود و سوالات در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد، ممکن است در ۵ هزار و ۶۵ حوزه آزمون نهایی تصویری از سوالات گرفته و به فضای مجازی ارسال شود. این چالش فقط برای آزمون‌های نهایی آموزش‌وپرورش نیست و در تمامی آزمون‌های کشور و سراسر دنیا نیز وجود دارد، اما زمانی که شرکت‌کنندگان یک آزمون در محل آزمون حضور دارند و در حال آزمون دادن هستند، نگرانی برای اینکه سوالات پس از آزمون منتشر شود وجود ندارد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش تصریح کرد: ممکن است انتشار سوالات پس از آزمون نهایی از طریق ابزار‌های جاسوسی باشد و همان افرادی که این سوالات را منتقل کردند، امکان دریافت پاسخ‌ها را از طریق همان ابزار‌های جاسوسی داشته باشند، اما با توجه به اینکه امتحانات به‌صورت تشریحی برگزار می‌شود، امکان اینکه کل پاسخ تشریحی یک آزمون با این ابزار‌ها و باوجود مراقبین در سر جلسه آزمون به‌گونه‌ای منتقل شود که فرد آزمون دهنده بتواند تمامی پاسخ‌ها را بنویسد وجود ندارد و اگر این اتفاق بیفتد با بررسی پاسخ‌ها بعد از آزمون می‌توان به این موضوع پی برد و آن را کشف کرد و در آزمون دی‌ماه سال گذشته افرادی که چنین کاری را انجام داده بودند، شناسایی و برخورد قانونی با آن‌ها را در دستور کار قراردادیم. / مهر

ارسال نظر